Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΜΕΛ καταδικάζει τη φασιστική συμπεριφορά του εκπροσώπου Τύπου της «Χρυσής Αυγής» εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, οι οποίες εκπροσωπούσαν το Κ.Κ.Ε. και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε πάνελ πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής, καθώς και εναντίον των συναδέλφων δημοσιογράφων και των τεχνικών, που προσπάθησαν να συγκρατήσουν τον μαινόμενο H. Κασιδιάρη.

Τα όσα συνέβησαν μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών επιβεβαιώνουν όσους διαφωνούσαν εξαρχής με την παρουσία των μελών της… «οργάνωσης» αυτής σε τηλεοπτικές συζητήσεις με μέλη κομμάτων, με το πρόσχημα του «διαλόγου» ή των κανόνων του ΕΣΡ και της Διακομματικής Επιτροπής. Όπως αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά, η «Χρυσή Αυγή» δεν είναι κόμμα που σέβεται τους κανόνες της Δημοκρατίας, αλλά μια συμμορία, η οποία αποτελείται από τους νοσταλγούς των πιο σκοτεινών εποχών της ιστορίας, έτοιμων να χειροδικήσουν ακόμα και σε «ζωντανή σύνδεση». Το γεγονός ότι ο δράστης της επίθεσης είναι ο ίδιος ο υπεύθυνος Τύπου της οργάνωσης ενισχύει αυτή την πεποίθηση.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στα ΜΜΕ οφείλουμε να ξεσκεπάσουμε τον εγκληματικό τρόπο με τον οποίο δρουν οι νεοναζιστικές συμμορίες είτε σε βάρος δημόσιων προσώπων είτε σε βάρος μεταναστών, εργαζομένων, απεργών και αγωνιστών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Χριστίνα Καλλέργη

Η Αντιπρόεδρος Μαρία Χατζηγεωργίου

Η Γεν. Γραμματέας Ανθή Παζιάνου

Η Οργαν. Γραμματέας Νατάσσα Λούππου

Η Ταμίας Ανδρονίκη Κουτσαβλή

Advertisements