Απτόητοι και ενωμένοι συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ραδιοσταθμό «SΕΝΤRΑ FM» του Μπόμπολα με βασικό αίτημα την ανάκληση των απολύσεων 8 συναδέλφων με νέα 3ήμερη απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) μέχρι και την Παρασκευή και 24ωρες απεργίες που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ μέχρι την ίδια μέρα.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΤΕΡ αναφέρεται ότι «οι κινητοποιήσεις γίνονται ως απάντηση στις απολύσεις των εργαζομένων με αιτήματα την επαναπρόσληψη των συναδέλφων οι οποίοι απολύθηκαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με μειώσεις μισθού και κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ και την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του«.

Από την πλευρά της, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ραδιοφωνικού σταθμού «SENTRA FM», η οποία συνεχίζει την τακτική των εκκαθαρίσεων με απολύσεις συναδέλφων. Επιπλέον, προωθεί τη συρρίκνωση του ενημερωτικού προγράμματος του σταθμού και περικόπτει τις νόμιμες αμοιβές των δημοσιογράφων, που εργάζονται σε αυτόν, Οι δημοσιογράφοι ζητούν την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων, την καταβολή όλων των νομίμων αποδοχών και την άμεση αποκατάσταση του ενημερωτικού προγράμματος του σταθμού«.

Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών στους δημοσιογράφους του ρ/σ «DERTI 98,6» ζητά η ΕΣΗΕΑ που κήρυξε 48ωρη απεργία στο ραδιοσταθμό για χθες και σήμερα, ενώ η ΕΠΗΕΑ κήρυξε 3ήμερη απεργία με έναρξη τη Δευτέρα, 7 Μαΐου. Στην απεργία συμμετέχουν και οι τεχνικοί.
«Η ιδιοκτησία του Ρ/Σ «DERTI 98.6» έχει προ πολλού εξαντλήσει την υπομονή και την καλοπιστία των συναδέλφων. Αν και καθυστερεί την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2012 αδιαφορεί πλήρως για την επιβίωση των συναδέλφων» αναφέρει η ΕΣΗΕΑ. «Οι εργαζόμενοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με την κατάφωρα παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική τακτική της εργοδοσίας, η οποία αρνείται την καταβολή των δεδουλευμένων από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι σήμερα. Ζητάμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, τη διασφάλιση, στο μέλλον, της ομαλής καταβολής των μισθών και την απόδοση των παρακρατηθέντων συνδρομών του σωματείου».
Σήμερα ολοκληρώνεται και η 48ωρη κινητοποίηση τεχνικών για τους ραδιοσταθμούς «NITRO RADIO» και «DERTI», ενώ οι δημοσιογράφοι απαντούν με 48ωρη απεργία στον «NITRO».
«Καλούμε τις Διοικήσεις των ραδιοσταθμών NITRO RADIO και DERTI να καταβάλουν αμέσως στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα τους και να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας. Καλούμε την κυβέρνηση και κάθε υπεύθυνο να σταματήσουν την απροκάλυπτη και σκανδαλώδη στήριξη προς την εργοδοσία που ενθαρρύνει και συστηματοποιεί παρόμοιες πρακτικές καθυστέρησης πληρωμών των εργαζομένων από τους εργοδότες«, αναφέρει η ΕΤΕΡ.
«Η ιδιοκτησία του Ρ/Σ « NITRO 102,5» έχει προ πολλού εξαντλήσει την υπομονή και την καλοπιστία των συναδέλφων. Αν και καθυστερεί την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2012 αδιαφορεί πλήρως για την επιβίωση των συναδέλφων«, αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.
Τέλος, 24ωρη απεργία στον “Αδέσμευτο Τύπο” πραγματοποιήθηκε χθες με απόφαση της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ. «Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας. Ήδη, δεν έχουν εξοφληθεί οι μισθοί Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2012″ αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Advertisements