Μετά από περίπου ένα χρόνο ασκήθηκαν διώξεις …κατ’ αγνώστων, για τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου Μανώλη Κυπραίου από αστυνομικούς – Περιμένουμε τις διώξεις …κατ΄αγνώστων, της συγκεκριμένης διμοιρίας ΜΑΤ, που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον συνάδελφο Μάριο Λώλο

Δίωξη από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ασκήθηκε για τον σοβαρό τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης που έριξε με δολοφονική πρόθεση (εντός στοάς) άνδρας των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του περασμένου καλοκαιριού.
Η δίωξη είναι κατά παντός υπευθύνου και το αδίκημα είναι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα).
Η υπόθεση θα ερευνηθεί από ανακριτή ο οποίος αναμένεται να προσωποποιήσει την κατηγορία, δηλαδή να εντοπίσει τους δράστες αστυνομικούς.
Η χειροβομβίδα κρότου-λάμψης έπεσε από αστυνομικές δυνάμεις  στο σημείο όπου βρισκόταν ο δημοσιογράφος που κάλυπτε τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος.
Μάλιστα, στην προσπάθειά του να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ο Κυπραίος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας«ΔΕΛΤΑ». Ο δημοσιογράφος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση αλλά έχασε την ακοή του.

 

Πηγή: Συσπείρωση Δημοσιογράφων http://syspeirosi.wordpress.com/

Advertisements