Όλοι στην πρωτομαγιάτικη  συγκέντρωση
Μυτιλήνη, Κεντρικά Λύκεια, 10.30 π.μ.
ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Το μαύρο μέτωπο της των τοκογλύφων, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., του Σ.Ε.Β., των εφοπλιστών, των βαρώνων των ΜΜΕ κι οι κυβερνήσεις τους – αυτή που αποχωρεί κι αυτή που ευελπιστούν να στήσουν μετά τις εκλογές – αλυσοδένουν τους εργαζόμενους και το λαό με νέες αλυσίδες. Τα Μνημόνια, το Μεσοπρόθεσμο, η Δανειακή Σύμβαση, το Ευρωσύμφωνο γκρεμίζουν κατακτήσεις και δικαιώματα που κερδήθηκαν από τους εργαζόμενους και το λαό με αγώνες και αίμα. Γκρεμίζουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη κατακτήσεις από την εποχή του Σικάγο. Μας γυρίζουν 200 χρόνια πίσω, εκεί όπου ο εργαζόμενος δεν έχει κατώτερο μεροκάματο και συλλογική σύμβαση, ανθρώπινο ωράριο, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία. Όλα αυτά για τα οποία θυσιάστηκαν ο Αύγουστος Σπάις κι οι σύντροφοί του, οι καπνεργάτες του ’36 στην Καβάλα. Το μαύρο μέτωπο για να σώσει τις τράπεζες, τα κέρδη  τους και το χρεοκοπημένο σύστημα τους, επιτίθεται με λύσσα στους εργαζόμενους και το λαό, τον συκοφαντεί ότι τάχα αυτός φταίει για τη χρεοκοπία του συστήματος,  ποδοπατά τα δικαιώματα του, τον φοβερίζει με το φάσμα της ανεργίας και με ψεύτικα διλήμματα, τον ψεκάζουν με χημικά και τον χτυπούν με τους πραιτωριανούς τους. Το μαύρο μέτωπο για να σώσει την εξουσία του προσπαθεί να στρέψει το ένα κομμάτι εργαζομένων ενάντια στο άλλο. Τους ιδιωτικούς υπαλλήλους ενάντια στους δημόσιους, τους αγρότες ενάντια στους ναυτεργάτες, τους Έλληνες ενάντια στους μετανάστες, τους άνεργους ενάντια στους εργαζόμενους. Μετά τις εκλογές ετοιμάζουν νέα δεινά. Οι μισθοί των 500 ευρώ και των 400 για τη νεολαία, το 1 εκατομμύριο άνεργοι, η εξαθλίωση και η φτώχεια, δεν τους αρκούν. Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, νέα χαράτσια, κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και η λεηλασία δεν έχει τέλος.
Δεν πάει άλλο! Ξέρουμε τι φοβούνται: Τις μαχητικές απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις. Τρέμουν τον ξεσηκωμό του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ο οργανωμένος λαός, οι εργαζόμενοι, μπορούν να τους διώξουν.  Με τη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, με ενότητα και αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, στα σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους, στην επιτροπή “Δεν Πληρώνω”. Να ενώσουμε όλα τα ρυάκια αντίστασης σε ένα μεγάλο ποτάμι ρήξης και ανατροπής.
Μπορούμε να τους ανατρέψουμε με γενικό ξεσηκωμό, με μέτωπο αγώνα! Μπορούμε να επιβάλουμε:
Την αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και κατάργηση των χαρατσιών. Απαγόρευση των  απολύσεων. Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό για όλο το διάστημα της ανεργίας, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μείωση του χρόνου εργασίας στο 7ωρο- 35ωρο, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Την παύση πληρωμών – διαγραφή του χρέους και το πάγωμα έως και διαγραφή των δανείων των εργαζομένων και των ανέργων. Την εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των βασικών πυλώνων της οικονομίας με εργατικό – κοινωνικό έλεγχο. Δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνίες, δημοτικές υπηρεσίες.
Την ανατροπή της απεχθούς δανειακής σύμβασης, των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων που τα συνοδεύουν.
Την πτώση αυτής της κυβέρνησης και κάθε άλλης, που ακολουθεί την ίδια πολιτική. Την ρήξη με το ευρώ, την  Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τη δικτατορία των αγορών, την ξεδιάντροπη υφαρπαγή της λαϊκής θέλησης.
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!
Όλοι στην πρωτομαγιάτικη  συγκέντρωση
Μυτιλήνη, Κεντρικά Λύκεια, 10.30 π.μ.
Πηγή: lesvosnews.net http://lesvosnews.net/2012/04/25/re-6/
Advertisements